NPO 2: Overlevingskunst

Documentary about the position and ownership of art in public space.

Filmed and produced by Metafoor Media, 2017. Broadcasted on NPO2 on Oktober 14th, 2017. 

Description (Dutch):

De documentaire Overlevingskunst belicht de omgang met kunst in de openbare ruimte en gaat in op de vraag van wie de kunst in de openbare ruimte eigenlijk is. De makers interviewden mij afgelopen zomer in mijn atelier en op locatie naar aanleiding van twee projecten waar ik toen mee bezig was: Het inmiddels geplaatste kunstwerk voor Fort Beneden Lent (in opdracht van gemeente Nijmegen) en het schrijven van het stuk Blauwe Golven Het Alternatief voor de Arnhemse gemeenteraad (eigen initiatief in samenwerking met Peter Struycken).

De film werd vertoond in een aantal musea in het noorden van het land: Sorgdrager in Hallum op Ameland, Museum Dr8888 in Drachten, Fries Historisch en Letterkundig centrum Tresoar, Museum Opsterlân en Museum Heerenveen. Vervolgens wordt de film aangeboden via de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aan gemeenten als discussiestuk over kunst in de openbare ruimte.

De Friestalige versie is in oktober uitgezonden op NPO 2.

De Nederlandstalige versie is te zien op de website van Metafoor Media.

 

Bewaren

Bewaren