blog

Abstracte boodschappen

50.7373069, 5.6877774
18-11-2016

 

Doordat de gevels van de gebouwen in deze straat allemaal bedenkt zijn met een laagje zwarte substantie, zie ik de helderbeige piepschuim platen al van ver. De piepschuim platen zijn aan beide zijdes van glazen ruiten bevestigd door middel van kruisende lijmlijnen. Enkele platen zijn verdwenen. Door een opening tussen de platen zie ik een verlaten dansvloer van een achterliggende disco. Een ‘silent’ disco, die niet alleen stil is, maar die door de platen ook donker en zelfs onzichtbaar geworden is.

Ze verschijnen als een abstracte grafitti: een geheime taal van rechthoeken en kruisen. Hoe abstract en verhullend ook, deze taal zegt meer over deze plek dan elke reisgids zou kunnen doen, voor zover daar een plek als deze al in zou staan.

De geheime boodschap blijkt veranderlijk: als ik deze plek terugzoek in Google Maps, zie ik een andere boodschap dan toen ik ter plaatse was. Wie is de boodschapper en wat zijn diens boodschappen?

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren