Profiel

 

Vanuit de combinatie van een wetenschappelijke opleiding en opleiding als kunstenaar heb ik een eigen manier van onderzoek doen ontwikkeld naar het menselijke handelen in ruimtes en in het landschap. Ik voel me aangetrokken tot ruimtes die in transitie zijn en waar verschillende tijdlagen zichtbaar en onzichtbaar door elkaar lopen. Stedelijke, rurale en industriële landschappen hebben dergelijke plekken. Hier zoom ik in op de menselijke maat, zoals een weg, een terrein, objecten en structuren. Op de officiële geografische kaarten en bouwtekeningen staan de plekken die mij interesseren vaak aangeduid als lege of verdwenen plaats, als ze er al op staan, maar door verblijf en verkenning ter plekke ontdek ik juist dat die plek helemaal niet leeg is. Ter plekke vind ik er sporen van menselijke aanwezigheid, gebeurtenissen en verhalen, die zodanig door elkaar heen lopen, dat hier de werkelijkheid verrassender is dan fictie. Door te werken met wat er is kan ik ter plekke zichtbaar maken en betekenis geven aan wat de ruimte te vertellen heeft.

Ik volgde mijn opleidingen aan de Wageningen Universiteit en ArtEZ Fine Art in Arnhem. Mijn werk is getoond in Nederlandse en internationale galeries en musea, waaronder De Appel, Museum Van Bommel Van Dam, Kunstvereniging Diepenheim, Museum of modern and contemporary art, Rijeka, State Museum of the history of St. Petersburg en Plan D Düsseldorf. De laatste jaren kwam de focus in mijn praktijk steeds meer op kunst in de openbare ruimte te liggen en kreeg ik opdrachtgevers zoals verschillende lokale overheden, Kunstenlab, Havenbedrijf Rotterdam, Stichting Verborgen Landschap en UMC Utrecht. Naast mijn zelfstandig ondernemerschap heb ik werkervaring als docent in het HBO-kunstonderwijs en als artistiek leider van kunstprojecten in de openbare ruimte en expositieruimtes. 

Mijn volledig CV is op verzoek beschikbaar. 

 

Deze website en veel van mijn projecten werden mede mogelijk gemaakt door een Werkbijdrage Bewezen Talent van het Mondriaan Fonds.