Urban Explorers

 

 

Als Urban Explorer verken jij verlaten gebouwen en documenteer je deze voornamelijk in het medium fotografie. Nu je al aardig wat foto’s geschoten hebt, wil je jezelf uitdagen en je werk op een hoger plan tillen. Wat kun je zelf nog toevoegen aan een gebouw dat van zichzelf al zo mooi is? In een persoonlijk maatwerktraject verdiep je jouw fotografie en verken je ook andere media en technieken die je kunt inzetten in urban exploring. 

 

Wat leer je

In de sessies leer je jouw eigen, unieke kijk op ruimte kennen en vertalen naar een meer persoonlijke stijl van fotograferen. Ook onderzoek je, als je dat wilt, andere beeldende media die je kunt gebruiken in het documenteren van een ruimte, zoals bijvoorbeeld cartografie, audio/video, schilderen en tekst. Kies je liever voor verdieping van je fotografie alleen, dan kan dat ook. Aan het einde van het traject heb je een eigen portfolio en een krachtiger eigen stijl van fotografie ontwikkeld. 

 

Voor wie

Het traject staat open voor jongeren en volwassenen met een affiniteit voor verlaten gebouwen, architectuur en industrieel of militair erfgoed, die willen experimenteren met het gebruik van beeldende media en technieken in hun vastlegging van de ruimte. 

Het programma is in overleg ook voor professionals en als workshop op locatie beschikbaar in het kader van een inspiratiesessie voor gebiedsontwikkeling, als educatieprogramma van een erfgoedinstelling of in het curriculum voor hoger onderwijs.

 

Programma

De inhoud en duur van het programma is maatwerk en wordt in overleg vastgesteld op basis van een intake-gesprek met de deelnemers. Bespreking van jouw urbex-activiteiten en foto’s wordt gecombineerd met gerichte opdrachten, bespreking van werk van andere urbexers/ kunstenaars en eventueel bezoek van locaties.

 

Locatie

Het atelier van docent Heidi Linck is gelegen op de historische Mauritskazerne te Ede. Op deze voormalige militaire locatie is in 2018 een creatieve broedplaats gerealiseerd in de monumentale stallen. Het terrein is volop in transitie en kent vele inspirerende gebouwen en objecten. De locatie is op 10 minuten lopen vanaf station Ede-Wageningen en parkeren kan gratis op het terrein.

 

Docent

Heidi Linck is beeldend kunstenaar en ervaren en gecertificeerd docent in het HBO- kunstonderwijs. Zij werkt op verlaten plekken in de stad en in het landschap, die zij met haar ruimtelijke en educatieve interventies presenteert als omgevingen die zelf het kunstwerk zijn. Heidi Linck heeft gewerkt in leegstaande panden in heel Nederland en in België, Duitsland en Rusland.

 

Tarieven 2021 

Particulieren: 1 sessie van 1 uur: 45 euro inclusief BTW. Duo’s betalen 25 euro per sessie per persoon inclusief BTW.

Professionals: 1 sessie van 1 uur: 50 euro exclusief BTW per persoon. Professionals volgen individuele sessies of workshops. 

Workshops: vanaf 300 euro voor 2 uur, op basis van de wensen, locatie en het aantal deelnemers.

Je kiest en koopt zelf de materialen en apparatuur waar je mee wilt werken. Vanzelfsprekend kan de docent hierbij adviseren. 

Intakegesprek van 30 minuten: gratis en vrijblijvend.

 

Voorwaarden

  • Mijn lespraktijk biedt maatwerk en kent dan ook geen lesrooster of standaard reglement. Afspraken en voorwaarden over datum, tijdstip, locatie en prijs worden steeds in onderling overleg gemaakt en altijd door beide partijen vooraf via de e-mail bevestigd.
  • In mijn lespraktijk volg ik de actuele Corona-maatregelen van de Rijksoverheid.

 

Contact