Cursus Urban Exploring

Deze cursus staat momenteel niet open voor aanmeldingen ivm Corona. Stuur me een mailtje als je op de hoogte gebracht wilt worden als deze cursus weer open staat voor aanmeldingen. 

 

Als Urban Explorer verken jij verlaten gebouwen en documenteer je deze voornamelijk in het medium fotografie. Nu je al aardig wat foto’s geschoten hebt, wil je jezelf uitdagen en je werk op een hoger plan tillen. Wat kun je zelf nog toevoegen aan een gebouw dat van zichzelf al zo mooi is? In deze cursus verdiep je je fotografie en verken je ook andere media en technieken die je kunt inzetten in urban exploring. 

 

Wat leer je

In deze cursus leer je jouw eigen, unieke kijk op ruimte kennen en vertalen naar een meer persoonlijke stijl van fotograferen. Ook onderzoek je, als je dat wilt, andere beeldende media die je kunt gebruiken in het documenteren van een ruimte, zoals bijvoorbeeld cartografie, audio/video, schilderen en tekst. De groep draagt op de eerste bijeenkomst zelf de media aan die we in de cursus gaan onderzoeken. De docent geeft hier inleidingen over en opdrachten voor experimenten. Jij bepaalt zelf jouw leerdoelen. Kies je liever voor verdieping van je fotografie alleen, dan kan dat in deze cursus ook. Aan het einde van de cursus heb je een portfolio vol experimenten en een meer eigen stijl van fotografie ontwikkeld. 

 

Voor wie

De cursus staat open voor jongeren en volwassenen met een affiniteit voor verlaten gebouwen, architectuur en industrieel of militair erfgoed, die in kleinschalig groepsverband willen experimenteren met het gebruik van beeldende media en technieken in hun onderzoek van ruimte. Deelnemers worden geacht te kunnen (trap-)lopen. 

Deze cursus is ook in aangepaste vorm en op locatie beschikbaar in het kader van gebiedsontwikkeling, als educatieprogramma van een erfgoedinstelling of in het curriculum voor hoger onderwijs.

 

Programma

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur in het atelier van de docent, opdrachten voor thuis en uitwisselingen in een online community en duurt in totaal 8 weken. De groep is minimaal 2 en maximaal 6 mensen groot. De lessen bestaan uit theorie, werkbesprekingen en maken. 

Bijeenkomst 1 = Inleiding fotografie, rondleiding kazerneterrein en verkenning wensen mbt media

Bijeenkomst 2 = Inleiding medium 2, werkbespreking experimenten fotografie

Bijeenkomst 3 = Inleiding medium 3, werkbespreking experimenten medium 2/fotografie, 

Bijeenkomst 4 = Werkbespreking experimenten medium 3/fotografie, evaluatie en vervolgplannen

 

Locatie

Het atelier van docent Heidi Linck is gelegen op de historische Mauritskazerne te Ede. Op deze voormalige militaire locatie is in 2018 een creatieve broedplaats gerealiseerd in de monumentale stallen. Het terrein is volop in transitie en kent vele inspirerende gebouwen en objecten. De locatie is op 10 minuten lopen vanaf station Ede-Wageningen en parkeren kan gratis op het terrein.

 

Docent

Heidi Linck is beeldend kunstenaar en ervaren en gecertificeerd docent in het HBO- kunstonderwijs. Zij werkt op verlaten plekken in de stad en in het landschap, die zij met haar ruimtelijke en educatieve interventies presenteert als omgevingen die zelf het kunstwerk zijn. Heidi Linck heeft gewerkt in leegstaande panden in heel Nederland en in België, Duitsland en Rusland.

 

Prijs

De cursusprijs voor particulieren is in 2020 € 290 inclusief BTW en exclusief materiaal. Je kiest en koopt zelf de materialen en apparatuur waar je mee wilt werken. Vanzelfsprekend kan de docent hierbij adviseren. 

 

Aanmelden/ meer informatie

Deelnemers melden zich aan door een e-mail te sturen. 

Zodra zich 2 personen hebben aangemeld, wordt in overleg met hen een startdatum afgesproken binnen 4 weken na aanmelding van de tweede persoon. Je kunt je ook als groep van minimaal 4  aanmelden, dan neem ik direct contact op voor een startdatum. Bij groepen groter dan 6 deelnemers wordt in overleg met u een grotere locatie gezocht.