Workshop Kijken naar ruimte

 

In mijn workshops op locatie leer ik belangengroepen, stadmakers, landschapsarchitecten en beleidsmakers met nieuwe ogen kijken naar hun leefomgeving of een plangebied. Ik maak hierbij gebruik van zelf ontworpen werkvormen en interventies, die geïnspireerd zijn op situationisme, psycho-geografie en de happening. Deelnemers krijgen in deze werkvormen een actieve rol als verkenner, observator en onderzoeker en leren zo de ruimte waar te nemen met alle zintuigen. Zij verrijken hun gebruikelijke benadering van de plek met subjectieve kennis die zij opdoen door een directe ervaring van de ruimte. 

 

Workshop op locatie

Deze workshop wordt voor elke locatie speciaal ontwikkeld, waarbij de werkvorm wordt afgestemd op de aard en omvang van de te onderzoeken ruimtelijke omgeving. De tijdsduur en prijs voor deze workshop worden in overleg vastgesteld. 

 

Standaard-workshop

Om het kijken, aanraken, luisteren en doorvoelen van een plek als vaardigheden te trainen, los van een ruimtelijke opgave en plangebied, is er de standaard workshop op de historische Mauritskazerne te Ede, waar ook mijn atelier is gevestigd. De workshop duurt 2,5 uur en wordt voor minimaal 3 en maximaal 9 personen aangeboden voor een prijs van € 50 per deelnemer ex. btw inclusief koffie/thee en koek. 

 

Docent

Heidi Linck is beeldend kunstenaar en ervaren en gecertificeerd docent in het HBO- kunstonderwijs. Zij werkt op verlaten plekken in de stad en in het landschap, die zij met haar ruimtelijke en educatieve interventies presenteert als omgevingen die zelf het kunstwerk zijn. Op basis van artistiek onderzoek van de plek adviseert zij belangengroepen, overheden en planmakers bij de herontwikkeling van gebouwen en terreinen. 

 

Boeken

Heb je een groep of team van minimaal 3 personen en heb je interesse in deze workshops, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken en te boeken.