Studio visits

Kunstenaars die na hun opleiding of als autodidact verder willen groeien zijn welkom in mijn atelier voor advies en begeleiding. Ik bied vraag-gestuurd leren aan op basis van maatwerk dat aansluit op jouw eigen werk, project, opdracht, wens of vraag. Op basis van eerlijke en inspirerende feedback werken we aan de ontwikkeling, versterking en bewaking van jouw artistieke identiteit, eigenheid en oorspronkelijkheid. 

 

Voor wie

  • Beroepskunstenaars die op zoek zijn naar eerlijke feedback, aanmoediging, verfrissing of doorbreking van een vastgelopen creatief proces. 
  • (Nog-)niet-beroepskunstenaars die naast of in plaats van een kunstopleiding hun eigen studieprogramma samenstellen en hun eigen docenten daarbij uitkiezen.
  • Master-apprentice traject praktijkontwikkeling en begeleiding bij de groei van je praktijk. Voor recent afgestudeerde makers en voor gevestigde kunstenaars die hun praktijk willen vernieuwen.
  • Intervisiegroepen tot 3 personen, waarin deelnemers hun eigen issues inbrengen en ik het van elkaar leren faciliteer. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met een complexe opdracht of met een afwijzing van een fonds. Je neemt voor de intervisiegroep zelf de andere deelnemers mee. 
  • Advisering en mee-lezen bij je subsidie-aanvraag, selectieprocedures en portfolio-website.
  • HBO-kunstonderwijs: (gast-)docent BA/MA Fine Art. Ik beschik naast mijn ervaring als docent in het (Engelstalige) HBO-kunstonderwijs ook over de vereiste Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid A en de Basiskwalificatie Examinering.

 


Wat mijn studenten en collega’s over mijn lessen zeggen

“Ik zat behoorlijk vast in mijn werk. Door jouw lessen heb ik weer inspiratie en lef gekregen om experimenten te gaan doen. Nu maak ik het werk waar ik echt blij van word”.

“Heidi is een benaderbare docent, die zich niet boven haar studenten opstelt maar op gelijkwaardige voet het gesprek aangaat. Ze weet als geen ander een veilige leeromgeving te creëren waarin iedereen zich vrij voelt om elkaar om feedback te vragen en dat te geven”.

“Jij hebt in je lesgeven een perfecte balans tussen aanmoedigen en kritisch zijn en je bent in beide even oprecht. Na elke les had ik daarom steeds het gevoel weer een stap verder te zijn in mijn werk”.

“Jij luistert echt en gaat tot de bodem van mijn werk. Je stelt veel vragen en doordat je mij zelf laat praten krijg ik veel meer inzicht in waar ik mee bezig ben als kunstenaar”.


 

Locatie

De werkbesprekingen vinden plaats in mijn atelier of op een locatie van jouw keuze. Mijn atelier is gevestigd in een monumentale kazerne nabij IC-station Ede-Wageningen en met parkeergelegenheid voor de deur. 

 

Voorwaarden

  • Mijn lespraktijk biedt maatwerk en kent dan ook geen lesrooster of standaard reglement. Afspraken en voorwaarden over datum, tijdstip, locatie en prijs worden steeds in onderling overleg gemaakt en altijd door beide partijen vooraf via de e-mail bevestigd. 
  • In mijn lespraktijk volg ik de actuele Corona-maatregelen van de Rijksoverheid.

 

Tarieven 2021 

Particulieren: 1 sessie van 1 uur: 45 euro inclusief BTW. Duo’s betalen 25 euro per sessie per persoon inclusief BTW.

Professionals: 1 sessie van 1 uur: 50 euro exclusief BTW per persoon. Professionals volgen individuele sessies of workshops. 

Workshops: vanaf 300 euro voor 2 uur, op basis van de wensen, locatie en het aantal deelnemers.

Je kiest en koopt zelf de materialen en apparatuur waar je mee wilt werken. Vanzelfsprekend kan de docent hierbij adviseren.

Intakegesprek van 30 minuten: gratis en vrijblijvend.

 

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek