Drawing Studio

Laboratorium voor Experimenteel Tekenen

 

 

Tekenen is kijken, denken, voelen, durven en vooral doen. Binnen het oeuvre van kunstenaars en architecten neemt het tekenen posities in variërend van losse schetsen tot volledig op zich zelf staande kunstwerken. Het tekenen drukt zaken uit die niet in woorden kunnen worden gevat en legt een verbinding tussen de waarneming van de buitenwereld en de persoonlijke binnenwereld van de tekenaar. Daarom is tekenen misschien wel het meest intieme medium voor communicatie. 

Drawing Studio is een plek waar jij vrij kunt experimenteren met technieken en materialen onder begeleiding van een ervaren tekenaar en docent. Je kiest aan het begin van de sessie een experiment om in het atelier uit te voeren, en je mag ook je eigen experimenten voorleggen. Experimenten zijn bijvoorbeeld: zelf inkt en verf maken, abstract tekenen, cartografie, collage, tekenen op muziek, stilte tekenen en tekenen-als-performance. Naast nieuwe technieken en inzichten bouw je je eigen portfolio op van jouw teken-experimenten. 

 

Voor wie

Het laboratorium staat open voor professionele, studerende en amateurkunstenaars die onderzoek en ontdekkingen willen doen op het gebied van materialen, technieken en mogelijkheden voor tekenen.  

 

Locatie

Het atelier van docent Heidi Linck is gelegen op de historische Mauritskazerne te Ede. Op deze voormalige militaire locatie is in 2018 een creatieve broedplaats gerealiseerd in de monumentale stallen. In het atelier zijn diverse voorbeelden van materialen, technieken en boeken in te zien. De locatie is op 10 minuten lopen vanaf station Ede-Wageningen en parkeren kan gratis op het terrein. Een sessie kan in overleg ook op uw eigen locatie geboekt worden. 

 

Docent

Heidi Linck is als beeldend kunstenaar afgestudeerd aan ArtEZ in 2006 en is ervaren docent in het HBO- kunstonderwijs. Haar tekeningen zijn regelmatig te zien bij galeries en in musea en opgenomen in verschillende publieke en private collecties. 

 

Tarieven 2021 

Particulieren: 1 sessie van 2 uur: 75 euro inclusief BTW. Duo’s betalen 40 euro per sessie per persoon inclusief BTW.

Professionals: 1 sessie van 2 uur: 80 euro exclusief BTW per persoon. Professionals volgen individuele sessies of workshops. 

Workshops: vanaf 300 euro voor 2 uur, op basis van de wensen, locatie en het aantal deelnemers.

Je kiest en koopt zelf de materialen en apparatuur waar je mee wilt werken. Vanzelfsprekend kan de docent hierbij adviseren.

Intakegesprek van 30 minuten: gratis en vrijblijvend.

 

Voorwaarden

  • Mijn lespraktijk biedt maatwerk en kent dan ook geen lesrooster of standaard reglement. Afspraken en voorwaarden over datum, tijdstip, locatie en prijs worden steeds in onderling overleg gemaakt en altijd door beide partijen vooraf via de e-mail bevestigd.
  • In mijn lespraktijk volg ik de actuele Corona-maatregelen van de Rijksoverheid.

 

Contact