Projectbegeleiding

Oorspronkelijkheid, eigenheid en avontuurlijkheid beschouw ik als de belangrijkste kwaliteiten voor een kunstenaar. Zelf weet ik echter ook hoe uitdagend het is om ondanks de druk van opdrachtgevers, lokale politieke belangen en je eventuele eigen belemmerende gedachten trouw te blijven aan wie jij bent als kunstenaar en aan waar je met je werk naar toe wilt. Daarvoor moet je jezelf goed leren kennen en lef ontwikkelen om jezelf te blijven.

Het geeft mij plezier en voldoening als ik jou als maker kan helpen jouw eigen artistieke identiteit effectief in te zetten in projecten en situaties waarin die wordt uitgedaagd. Daarom geef ik (ook) privéles in de vorm van individuele werkbesprekingen en intervisie in groepen tot 4 personen in mijn atelier of op locatie. Mijn privé-lessen zijn bedoeld voor beginnende en ervaren makers die zich met hun werk buiten de veilige muren van het atelier willen begeven in het publieke domein. Vragen die in onze werkbesprekingen op tafel komen, zijn:

Ik heb een opdracht voor een werk in de openbare ruimte en ik merk dat er ter plekke vele belangen en conflicten spelen. Hoe zet ik mijn artistieke identiteit in om hier betekenis uit te halen?

Wij willen een nieuw cultureel platform oprichten in de stad waar wij wonen en werken. Hoe ontwikkelen we hier onze eigen artistieke en zakelijke basis voor?

Ik ben schilder, en wil met mijn werk naar buiten. Hoe kan ik projecten gaan doen in de openbare ruimte en hier een publiek in betrekken?

Hoe vertel ik een authentiek verhaal over mijn werk, dat ook buurtbewoners uitnodigt die niet ingevoerd zijn in de kunsten?

Jouw identiteit als kunstenaar en je eigen ideeën staan in deze kwesties centraal. Die onderzoeken we samen in je werk en in je drijfveren. Vanuit deze basis kan ik je helpen om je eigen keuzes te maken in je projecten in het publieke domein. Dit stelt je in staat om vol zelfvertrouwen te reflecteren en nieuwe plannen te maken voor de toekomst. Hierdoor leveren mijn privélessen je ook een krachtige en waarachtige basis op voor projectvoorstellen, subsidie-aanvragen en het leggen van contacten.