Ter Observatie

2014
Artistiek onderzoek naar een verbouwing van de openbare ruimtes binnen een academisch ziekenhuis.
In opdracht en collectie van UMC Utrecht

Het academisch ziekenhuis UMC Utrecht is een gebied dat voortdurend in verandering is door innovaties in de zorg en in architectuur. Tijdens een renovatie wordt de betreffende ruimte normaal gesproken afgesloten en achter tijdelijke wandjes verborgen. In dit onderzoeksproject verkende ik die ruimtes achter de wandjes vanuit mijn vergelijking van het gebouw met een patiënt die in behandeling was: op weg naar hun heling, verkeren beide ‘lichamen’ in een staat van kwetsbaarheid, onveiligheid en staat van niet-functioneren. Om dat toch zichtbaar te maken en er betekenis aan te geven, werden de foto’s intern gepubliceerd, waardoor medewerkers verhalen vertelden vanuit hun persoonlijke herinneringen aan die ruimtes.

Een selectie van mijn foto’s werd geprint in een oplage van 1 op 50 x 67 cm en is opgenomen in de kunstcollectie van UMC Utrecht.

Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren