Spectrum Molenkom

2016
Temporary installation in Molenkom, Arnhem as part of Gelderland Biennal ‘Living, Giving’, curated by Hanne Hagenaars. Acrylics and gold-leaf paint on okoumé, variable dimensions, six colours. 

Molenkom is a social housing neighbourhood in Arnhem which was built in the late ’70’s of past century. It is known as a grey area because its public space is built of stone. Yet it houses colourfull people: during my project I visited many of them and however anonymous the public space, their living rooms are each personal expressions of cultural identities. 

To further explore the meaning of colours for these inhabitants I organised a meeting on the street in which we discussed many colours. As a conclusion, I invited the participants to select colours for a temporary installation. The colours were installed site-responsively on the darkest and most silent locations. 

 

GOLD

 

 

CRIMSON RED

 

CADMIUM YELLOW

 

SKY BLUE

HOOKERS GREEN

NEON GREEN

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren