Laboratorium voor Experimenteel Tekenen

 

Tekenen is kijken, denken, voelen, durven en vooral doen. Binnen het oeuvre van kunstenaars en architecten neemt het tekenen posities in variërend van losse schetsen tot volledig op zich zelf staande kunstwerken. Het tekenen drukt zaken uit die niet in woorden kunnen worden gevat en legt een verbinding tussen de waarneming van de buitenwereld en de persoonlijke binnenwereld van de tekenaar. Daarom is tekenen misschien wel het meest intieme medium voor communicatie. 

Het Laboratorium voor experimenteel tekenen is een plek waar jij vrij kunt experimenteren met technieken en materialen onder begeleiding van een ervaren tekenaar en docent. Je krijgt aan het begin van de sessie een experiment om in het lab uit te voeren, en je leert ook je eigen experimenten op te zetten. Experimenten van de docent zijn: zelf inkt en verf maken, abstract tekenen, cartografie, collage, tekenen op muziek, stilte tekenen en sneltekenen. 

 

Voor wie

Het laboratorium staat open voor iedereen die onderzoek en ontdekkingen wil doen op het gebied van materialen, technieken en mogelijkheden voor tekenen. 

 

Programma

Het laboratorium is open op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 en/of donderdagavond van 19:00 tot 21:00. Je beslist zelf hoe vaak je deelneemt. 

 

Locatie

Het atelier van docent Heidi Linck is gelegen op de historische Mauritskazerne te Ede. Op deze voormalige militaire locatie is in 2018 een creatieve broedplaats gerealiseerd in de monumentale stallen. In het atelier zijn diverse voorbeelden van materialen, technieken en boeken in te zien. De locatie is op 10 minuten lopen vanaf station Ede-Wageningen en parkeren kan gratis op het terrein. Een sessie kan in overleg ook op uw eigen locatie geboekt worden. 

 

Docent

Heidi Linck is als beeldend kunstenaar afgestudeerd aan ArtEZ in 2006 en is ervaren docent in het HBO- kunstonderwijs. Haar tekeningen zijn regelmatig te zien bij galeries en in musea en opgenomen in verschillende publieke en private collecties. 

 

Prijs

Een losse sessie van 2 uur kost 49 euro p.p. inclusief BTW op basis van groepsverband. Een individuele werkbespreking van 1 uur kost 49 euro p.p. inclusief BTW.

Een pakket van 4 sessies van 2 uur kost 170 euro p.p inclusief BTW op basis van groepsverband.

Bij de prijs is per sessie het gebruik van 1 soort papier en 1 soort tekenmateriaal inbegrepen. Deelnemers worden gevraagd ook hun eigen papier en materialen mee te nemen, waarbij de docent op verzoek adviseert.

 

Aanmelden

Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot een week voorafgaand aan de sessie. Per sessie kunnen maximaal 4 deelnemers aanmelden, zodat iedereen genoeg ruimte heeft om te werken. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde van aanmelding. Wil je je direct aanmelden of wil je graag eerst meer informatie of vrijblijvend kennismaken en het atelier zien, neem dan contact op met Heidi Linck.